Over Kees

Al ruim tien jaar is Kees (1983) actief als freelance fotograaf. Met oog voor detail, een scherpe blik en rijke ervaring weet hij al heel wat beelden vast te leggen. Van alledaags tot bijzonder, van zakelijk tot heel persoonlijk. In 2011 behaalt hij zijn diploma aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, waarbij de focus ligt op documentairefotografie. Kees onderzoekt met zijn camera dat wat er al is, maar waar de meeste mensen naar vergeten te kijken.

Met zijn kenmerkend melancholische, bijna poëtische beelden, schiet hij portretten met respect voor het onderwerp. NRC Next weet het talent van Kees te waarderen op de middenpagina publiceerde de krant zijn portret van de Nederlandse albino Geoffrey. Fries Historisch en Letterkundig Centrum Tresoar in Leeuwarden exposeerde eerder zijn serie Himmelum, over de leegloopvan het Friese platteland.

Naast zijn eigen fotoprojecten werkt Kees ook in opdracht. Zo fotografeert hij onder andere voor gemeentes (Amsterdam en Gelderland), maar ook voor zuivelfabrikanten, horecazaken en hij werkt mee aan de jaarlijkse brochure van Schoneveld Breeding. Sinds begin 2019 is zijn nieuwe studio ruimte geopend aan de Mimosastraat 1m1 in Zwolle. Kom gerust eens langs, de koffie staat klaar!